E-mail webmaster@arenaio.no

Veien til å ta opp et sunt lån

Skal du kjøpe ny bil eller trenger ekstra penger for å finansiere livets mange behov, kan du låne penger. Du kan velge mellom et lån i din lokale bank eller benytte deg av en av de mange finansagentene på nettet. Uansett hva du velger, er det visse forhold du bør tenke på når du skal låne noen ekstra tusenlapper.

Finn den laveste effektive renten

Skal du låne penger, er det visse momenter du hus-penger-lånbør evaluere før du går i banken eller sender inn søknaden din til en elektronisk finansagent på nett. Det tar like lang tid å søke om finansiell støtte hos en elektronisk finansrådgiver på nett, som det tar å få svar fra banken. Fordelen med finansagenter på nett er at du får enda flere alternativer sammenlignet med bare å søke i din lokale bank. Rådgiverne over internett gir deg alternative långivere og aktuelle banker ut fra dine behov. Sender du inn søkeskjemaet rundt frokosttider, er det også stor sannsynlighet for at du får svar samme dag.

Et bra lån med gode vilkår er alfa og omega for å kunne realisere behov på en sunn måte. Hvordan du kan kjøpe ny bolig med boliglån som lønner seg, avhenger av mange forskjellige elementer. Banken vil gjerne tjene på ditt valg som boliglånskunde, og er  gjennomsnittsrenten i banken høyere sammenlignet med gjennomsnittskostnaden ved å finansiere utlån, vil du sannsynligvis få innvilget ditt boliglån her. Er du medlem i en type organisasjon via jobben eller for eksempel Obos, kan et slikt medlemskap gi deg ekstra gunstige betingelser på boliglånet.

Du kan sende inn din søknad til de forskjellige anbudstjenestene, og sammenligne boliglånsrenten de forskjellige samarbeidspartnerne vil gi. Har du funnet den aktøren som gir deg den lavest effektive renten på boliglånet, har du funnet din lånepartner. Bortsett fra å skulle betale en viss prosent av lånebeløpet til banken, bør du også å se på den nomielle renten, altså hvor mye selve lånet koster inkludert etableringsgebyr og termingebyr. Når du har funnet en bankpartner som gir deg gode betingelser, er sjansen stor for at du kan realisere dine ønsker!