E-mail webmaster@arenaio.no

Tips for bedre økonomi

Det kan være godt å ha skjulte reserver, og selv om en såkalt høyrentekonto gir så godt som ingenting i renter er i hvert fall pengene lagret på et sikkert sted. For å få inn mer penger på sparekontoen er det flere lure grep du kan ty til, spesielt det å sette opp et budsjett.

Når du har oversikt over hva som går ut av kontoen din hver måned, kan det fort være at du oppdager ting du fint klarer deg uten. Streaming-tjenester og forskjellige medlemskap kan kuttes ut, for eksempel Spotify, Netflix og treningsstudioer. Du kan fint foreta deg en joggetur ute i det fri, og styrkeøvelser kan lett gjøres hjemme i stua bare ved hjelp av din egen kroppsvekt. Dessuten er det overraskende hyggelig å ha gode venner på besøk i stua istedenfor å snakke med dem på Facebook.

Å ta med seg mat på jobb fører også til at du sparer store beløp, og bor du i en storby kan du kanskje fint klare deg med kollektivtrafikken, fordi det å ha bil er et garantert tapsprosjekt. For å ha alle kortene samlet på ett sted kan du skaffe deg en kortholder exentri med navn eller tekst, siden det kan være både ubehagelig og irriterende å miste eller bli frastjålet et bankkort.

Du kan hente både inspirasjon og mange gode råd fra en rikholdig bokflora om økonomi

Bøker inneholder som oftest kunnskap, og det er flere bøker som det kan være lurt å lese for å få en bedre økonomi. Du må selvsagt også sette ut i livet det du har lest, for eksempel boken «You`re so money», som lar deg innse at god smak og god økonomistyring gjør at du kan få mye ut av lite.