E-mail webmaster@arenaio.no

Refinansiering kan lønne seg

Det er mange situasjoner i livet som gjør at man tar opp lån. Lån kan for eksempel være som følger:

  • forbrukslån
  • kredittkortgjeld
  • billån
  • boliglån

Noen ganger tar man opp flere lån til forskjellige ting, og til sammen kan de månedlige kostnadene bli relativt store. Det kommer selvfølgelig av at man har mange forskjellige kreditorer å forholde seg til, som alle skal ha sitt tilbakebetalt.

Hvis man har kommet i en situasjon der gjeldsavdragene blir mange, kan det lønne seg å refinansiere forbrukslån. Det innebærer for eksempel at du reforhandler avtalen du har i banken din, og kan samle flere smålån under ett lån med bedre rentebetingelser. Det kan også handle om at du får en bedre boliglånsavtale basert på at boligen din har økt i verdi.

Det vil alltid lønne seg å få et kostbart kredittkortlån låneller forbrukslån bakt inn i et billigere lån. Likevel bør du også tenke på hva som blir de totale kostnadene over tid. Hvis du øker nedbetalingstiden på lånene dine for å få mindre kostnader i måneden, kan det faktisk hende at totalsummen blir høyere. Det lønner seg derfor å regne på hva lånene vil koste deg totalt, når alt er nedbetalt. Kanskje det heller vil være smart å være betale et kredittkortlån raskere for å bli ferdig med det. Dette er selvfølgelig mulig vurdere sammen med en økonomisk rådgiver eller ved at du setter deg ned med penn, papir og kalkulator og går gjennom din egen økonomi.

I de fleste tilfeller vil en refinansiering kunne hjelpe deg gjennom en vanskelig situasjon der de månedlige inntektene ikke er nok til å dekke utgiftene. Da kan det hende du kan få bedre økonomi på kort sikt hvis du får hjelp til refinansiering. Mange har nytte av å gjøre en slik løsning for å komme over en økonomisk kneik.

Samtidig vil det alltid være en fordel å tenke gjennom situasjonen på forhånd, før du tar opp lån. Du bør alltid ha i bakhodet at pengene skal betales tilbake, og et lån skal ikke være en enkel løsning for å kjøpe noe du har lyst på der og da.