E-mail webmaster@arenaio.no

Hvordan du kan gjøre smarte økonomiske valg

Kanskje du er student og må leve på et stramt budsjett, eller bare vil få litt mer for pengene. Likevel fokuserer artikkelen over på skattepenger folk går glipp av. Det er likevel ikke alltid her folk går glipp av penger, så hva annet kan man gjøre for å spare penger? Her finner du en rekke enkle tips til hvordan du kan gjøre smartere valg for å bedre økonomien din.

nyhetene er det mye fokus på å spare penger. Før vi går innpå hvordan man enkelt kan spare penger, er det viktig å huske at noen ting som må gjøres som krever mye penger. Kanskje du for eksempel vil kjøpe nytt hus, og da trenger de fleste litt ekstra penger. Heldigvis finnes det hjelpemidler som financepal.no, som kan bidra til at det å ta opp lån ikke koster deg mer enn det må. Her kan du nemlig sammenlikne lån og lese omtaler av långivere, slik at du er sikker på at du får best mulig tilbud og service.

Budsjett

Det høres kanskje kjedelig ut, men å sette opp et budsjett er en av de beste måtene å spare penger på. Slik får du bedre kontroll på hva pengene dine egentlig går til, og også på hvilke poster du enkelt kan kutte ned. Det kan også være veldig gøy å benytte et budsjett, for når du ser at du sitter igjen med mer penger ved slutten av måneden kommer nok smilet frem.

Mat

Mat er en post der de fleste av oss har potensiale til å kutte ned en del. Dersom du ikke planlegger innkjøpene dine, eller handler på tom mage, er det lett å kjøpe inn mat du ikke egentlig trenger. Dersom du i stedet planlegger innkjøpene på forhånd, og ikke handler mer enn en til to dager i uka, sparer du deg for flere unødvendige innkjøp. Følg også nøye med i dagligvarebutikken din, da flere butikker nå har en egen disk der du kan kjøpe mat som snart går ut på dato, og disse varene er det ofte svært gode rabatter på. I tillegg kan det være lurt å unngå de dyreste merkene, og i stedet kjøpe First Price eller butikkens eget merke, siden disse merkene ofte er er mye billigere, men fortsatt like gode.

Unngå fristelser

Skjer det ofte at du får en mail fra en klesbutikk, eller du får reklame i posten, og du finner noe der som du tenker at du bare  ha? Dette er det nok mange som kjenner på når de leser over reklame. Da kunne det kanskje vært en idé å melde deg av fra alle mailene der du vet du vil bli fristet, og kanskje skal du til og med kutte ut reklamen som kommer i postkassa? Det er nemlig ganske vanskelig å føle at du  ha noe du ikke engang vet finnes, så her er det nok en del kroner å spare for de fleste.

Mer kontroll, mer penger

Det er tydelig at det ikke er så mye som skal til for å få bedre kontroll over økonomien. Ved bruk av disse enkle tipsene, vil du kunne få bedre kontroll over økonomien min og hva pengene dine går til. Slik kan du spare mer penger enn du gjør nå, slik at du har penger til ting du virkelig vil ha eller trenger.